top of page
Vrije vrouw die schone lucht in aardbos ademt

MEER OVER HET RECYCLAGESYSTEEM VOOR VLOEREN

Met ons recyclagesysteem voor werfoverschotten en oude vloeren dragen we bij aan een betere wereld. We beperken de CO2-uitstoot en geven de circulaire economie alle kansen. Het is meteen ook de reden waarom wij vloeren aanbieden die uitstekende ecologische eigenschappen combineren met een lange levensduur. En waarom we alvast nadenken over een recyclagesysteem voor onze eigen vloeren.

RECYCLAGE EN HERGEBRUIK VAN OUDE VLOEREN EN WERFOVERSCHOTTEN

OMDAT UW VLOEREN EEN TWEEDE LEVEN VERDIENEN

Bij het vernieuwen of renoveren van vloeren blijft er soms veel afval achter. In het verleden werd er maar zelden aandacht geschonken aan het recycleren en hergebruiken van oude vloeren. Bij CBRS helpen we echter actief mee om zo min mogelijk afval naar de verbrandingsoven te verwijzen. 


Hoe de recyclage verloopt, is sterk afhankelijk van het type vloer. Zo is de recyclage van hout éénvoudig. De houtvezels kunnen opnieuw voor andere toepassingen worden gebruikt. Zelfs bij gelijmde houtvezels zijn er tegenwoordig steeds meer recyclageopties beschikbaar.

houtstapels
Gestapelde vloermatrollen

RECYCLAGESYSTEEM VOOR TAPIJTEN EN WERFOVERSCHOTTEN

Ook voor onder meer tapijttegels bestaat er tegenwoordig een dubbel recyclagesysteem. Zo kunnen de verwijderde en zorgvuldig vermalen tapijttegels worden gebruikt in de cementindustrie. Daarnaast kunnen de vezels worden hergebruikt voor de productie van nieuwe tapijten en kunnen bitumina worden gebruikt voor de productie van tapijtruggen. Dit recyclagesysteem is vooral interessant indien de tapijten niet langer in een goede staat verkeren.


Wanneer de tapijten en werfoverschotten nog wel in goede staat zijn, dragen wij bij aan een ander recyclagesysteem. Zo bezorgen wij deze overschotten aan een hulpproject voor kinderkribbes en aan scholen in het buitenland. Daar krijgt het dankzij ons recyclagesysteem een nieuw leven.

Genieten van de natuur

HEBT U NOG VRAGEN OVER ONZE DUURZAME INSPANNINGEN OF OVER ONS RECYCLAGESYSTEEM VOOR VLOEREN? 

Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

bottom of page